Fakkeltochten


Compilatievideo Vrijdag 4 Februari Alkmaar
Boeren uit Noord Holland, Defend Alkmaar, Defend vanuit overige plaatsen
Cafe de Eenhoorn En alle mooi liefdevolle mensen die aanwezig waren
Namens United Hands Alkmaar, Bedankt wij zien iedereen graag weer over 2 weken.

Compilatie Video
vrijdag 7 januari 2022 Fakkeltocht Alkmaar
Wakkere Boeren, Defend Alkmaar, Defend Den Helder
Liesbeth Spoor Cafe ’t Hartje en Gemeente Alkmaar
Bedankt voor het mogelijk maken
van deze prachtige tocht en avond.

600 DEELNEMERS AAN VRIJHEIDSPROTEST MET FAKKELS EN TREKKERS

Naar schatting 600 mensen namen vrijdagavond deel aan een protestmars door de binnenstad van Alkmaar. Ze demonstreerden voor de vrijheid en tegen de beperkingen die de overheid hen naar eigen zeggen ten onrechte oplegt onder het mom van de coronapandemie. De demonstranten droegen lampjes en fakkels bij zich.

De demonstranten protesteerden tegen het coronabeleid. Ze willen de vrijheid behouden om zich niet te laten vaccineren, zonder dat dit gevolgen heeft voor hun activiteiten in de samenleving. Er waren spandoeken te zien tegen de vaccinaties voor jonge kinderen en tegen plannen om ongevaccineerden buiten te sluiten.

De demonstratie was wederom georganiseerd door Djodie Joosten. Boeren waren via de Facebookpagina United Hands Alkmaar opgeroepen zich aan te sluiten bij het protest. Agrariërs en demonstranten voor de vrijheid blijken een gedeelde achterdocht te hebben tegen het RIVM. De een vanwege de stikstofcijfers die boeren verder in de verdrukking brengen, de ander vanwege de coronacijfers en de adviezen aan het kabinet waar de demonstranten vraagtekens bij plaatsen. Ongeveer vijftien agrariërs gaven gehoor aan de oproep en reden met hun trekkers luid toeterend langs het Victoriepark, waar de demonstranten zich hadden verzameld. Sommige trekkers voegden zich bij de stoet. De fakkeloptocht eindigde op het Waagplein en verliep zonder incidenten.

Op de facebookpagina van Alkmaar Centraal is een fotoreportage te vinden van onze fotograaf Marco Schilpp.

Alkmaar 7-1-2022Alkmaarders gaan weer met de fakkel door de stad. Ze demonstreren tegen de coronamaatregelen

Alkmaarders gaan weer met de fakkel door de straten van de stad. Vrijdag om 19.30 uur verzamelen de fakkeldragers zich om te protesteren tegen coronamaatregelen.

Het is inmiddels al weer even geleden, maar het afgelopen jaar waren er iets meer dan een handjevol optochten in Alkmaar. De demonstranten waaiden zelfs een keer uit naar Heerhugowaard en verzamelden zich ook massaal in Alkmaar op Koningsdag.

De boodschap is iedere keer min of meer dezelfde: De maatregelen van de het kabinet gaan te ver. De optochten weten iedere keer twee à driehonderd man op de been te krijgen. Bij de grote optocht op Koningsdag liepen er zo’n vijfhonderd demonstranten door Alkmaar.

De stoet vertrekt vrijdag vanaf het Victoriepark.

De Alkmaarse fakkeltocht bijna een jaar geleden.© jjfoto.nl / Jan Jong


2021


Landelijk

Landelijk